Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Száz százalékos kft alapítás?
2011.7.15 8:01:46


100 %-os Kft alapítás? Nem létezik. Főleg akkor nem, ha a vállalkozás nem élt a névfoglalás lehetőségével. Kevés ember van, aki több kft alapítást látott volna közelről - kivéve persze a bírók - mint én, és mégis, soha nem merem azt mondani egy hozzánk fordulónak, hogy a cégalapítás, kft alapítás most 100 %-os lesz. Láttam már sztárügyvédet, aki elírta az alapító okirat lakcímre vonatkozó részét, - a bíró se vette észre - olyat is, hogy a NAV (APEH) nem adott adószámot (leállt a szerver), ezért a Cégbíróság elutasította a bejegyzéso kérelmet.

Minap volt egy érdekes, hát nem is érdekes, inkább extrém eset: Az egyik vidéki  Cégbíróság elutasított egy bejegyzési kérelmet, mondván a cég neve tartalmazza a következő szót: "Hungary". A Bíróság szerint ez ekvivalens a "Magyarország" szóval, jogi indoklásuk szerint idézem "a választott név nem felel meg a jogszabályi rendelkezéseknek (az 1995. LXXXIII. tv. 9 §-a szerint a Magyarország (Hungary) elnevezést gazdálkodó szervezetek nem használhatják a névválasztás során)" A idézett jogszabály a következőképp szól:

"9. § A Magyar Köztársaságra utaló elnevezést a szervezetek (személyek), továbbá azok hivatalai, illetőleg vezető beosztású dolgozói a rájuk vonatkozó jogszabályok szerint használhatják. "
Ebben semmiféle tiltás sincs, a törvény tovább utlaja a szabályozást. A magyar cégjegyzékben 'Magyarország", "Hungary" szót tartalmazó cégnév kb. 27-28 ezer van. Az idézett törvény 1995-ös, a 9. paragrafus azóta él, nem újkeletű.  Az érvelés logikailag erősen hibázik, mutatja az imént említett 27-28 ezer ilyen szóval bejegyzett cégnév is.

Ez az eset felkerült a TOP 10 elutasítási okok közé a privát listába - aranyérmes:)

Egy dologtól nem kell félni: az elutasítás nem jár anyagi veszteséggel. Az illetéket kétszer fel lehet használni,  tisztességes ügyvéd pedig nem kér mégegyszer munkadíjat olyan helyzetben, amikor az ügyfél vétlen Előbbi eset egyébként jól mutatja, hogy sohasem lehet eléggé felkészülni egy alapítási procedúránál, mert néhány hivatalnok kreativítása határtalan - utólag olvasva szórakoztató:)

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás, kft alapítás, bt alapítás a weboldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani más  cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, cég eladás-átruházás, cégforma váltás, átalakulás, végelszámolás-cégmegszüntetés) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014, cég alapítása Budapesten, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése