Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Kft alapítás: tagok
2011.7.21 7:28:40


Kft alapítás során gyakran felmerül a kérdés: "kft tagja ki lehet?"

Kft tagja leggyakrabban magánszemély, természetes személy, lehet akár kiskorú is. Kiskorú ügyvezető igazgató, vezető tisztségviselő viszont nem lehet. Kft tagja lehet cég is, lehet egy cég és mellette egy magánszemély is, olyan magánszemély, aki esetleg ennek a  másik tag cégnek az egyszemélyes tulajdonosa. A tagok létszáma nincs korlátozva, akár lehet 200 tagja is egy cégnek. Kft alapítás esetén tudni kell, hogy a kft tagja alapvetően nincs személyes közreműködésre kötelezve, elsősorban a cégben mint tulajdonos jelenik meg, aki tőkét fektet be, azért, hogy az üzletrészéért későbbiekben osztalékot kapjon a cég nyereségéből, illetve, esetlegesen magasabb áron tudja értékesíteni az üzletrészét, ha a cégnek jól megy. A kft-be bevitt vagyont a törzsbetétek testesítik meg. Az Kft vagyonából történő részesedést pedig az üzletrészt. A kettő eltérhet egymástól. Kft alapítás során alaposan át kell gondolnunk, hogy a kettő megegyezzen-e egymással vagy sem.

Vannak olyan helyzetek kft alapítás tervezésekor, amikor ugyan a tulajdonosok pl. 250.000, 250.000 forint tőkével alapítják cégüket, azonban a későbbi működés során pl. valamelyik tag a munkájával, vagy egyéb más forrással jobban hozzájárul a cég nyereségességéhez, ezért már a kft alapítás procedúrája során megegyeznek a törzsbetétek azonosak, tehát a beadott vagyon azonos, de az üzletrész, vagy nyereséből történő részesedés eltérő. Ez szimplán megegyezés kérdése.

Ha a Kft tagja egy másik cég, akkor szükséges a másik cég létesítő okirata, és nyilván jelen kell lennie a tag cég képviselőjének, akinek aláírásmintával is igazolnia kell, az okmányai mellett a képviseleti jogosultságát. Céget általában azért érdemesebb megadni tulajdonosnak, mert amennyiben ha a cég magánszemély tagja szeretné, mint tulajdonos finanszírozni az új kft működését, akkor a másik cégből azt ki kell vennie először, mint nyereséget, fizetnie kell közterheket, és csak utána tud finanszírozni. Ha egy másik cég fektet pénzt az új vállalkozásba, akkor értelemszerűen ez fel sem merül.

Kft tagja lehet maga saját maga is, tehát saját magában is szerezhet részedest. Erről egy másik cikkemben szeretnék írni.

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás, kft alapítás, bt alapítás a weboldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani más  cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, cég eladás-átruházás, cégforma váltás, átalakulás, végelszámolás-cégmegszüntetés) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014, cég alapítása Budapesten, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése