Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Kft alapítás: nem lehet ügyvezető...
2011.7.25 23:24:13


Kft alapítása ügyvéddel, és kft alapítás esetén ki lehet vezetőségi tag, kft alapítás feltételeiKft alapítás esetén is, mint minden cégalapítás folyamán meg kell vizsgálni azt, hogy az adott ügyvezető igazgató, fogalmazzunk precízebben, jogilag tágabban: vezető tisztségviselő kft alapítás során vállalhat-e a jog betűje szerint ilyen tisztséget vagy sem. Kft alapítás szájbrarágó:)
A kft alapítás alkalmakor meghatározott ügyvezető személyét a lentebbi feltételek figyelembe vételével kell megválasztani, hogy ne okozzon kellemetlenséget azon pontokkal történő ütközés.

 

Nem lehet a kft alapításakor vezető tisztségviselő:

1. Akit bűncselekmény elkövetése miatt, jogerősen szabadságvesztésre ítéltek, amíg nem mentesül a büntetőjogi következmények alól.

2.  Bírósági ítélettel eltiltottak gazdasági társaság vezetésétől, illetve akit valamilyen tevékenysétől eltiltottak, és az adott cég főtevékenységi köre épp ez a tevékenység..........

3. Azon gazdasági társaság vezető tisztségviselője, amely céget megszüntetési eljárással töröltek a cégjegyzékből, ez három éves eiltiást jelent. Ez azokra a cégvezetőkre vonatkozik, akik a törlést megelőző naptári évben vezető tisztségviselők voltak az adott társaságnál.

Kimaradt a jogszabályból a felszámolással kapcsolatos eltiltás. Ha egy céget felszámolnak, akkor a vezető tisztséviselője nem kerül automatikusan eltiltás alá. Ennek oka az, hogy sok esetben a céget nem a vezető tisztségviselő hibájából kifolyólag számolták fel, hanem pl. azért, mert neki sem fizettek a vevői. Nehogy már ezért ne lehessen ez a vétlen volt cégvezető egy újabb kft alapítás esetén ügyvezető.

4. Az sem lehet ügyvezető, vezető tisztségviselő, akinek cégét felszámolták, esetleg többségi tulajdonos volt egy cégben amelyet felszámoltak, és személyes felelősségét a ki nem elégített tartozásokat tekintve a bíróság megállapította, és helytállási kötelezettsége után a fizetési kötelezettségét nem rendezte. Ez kifjezetten akkor érvényes, ha személyes felelősségét kimondta a Bíróság - ez nagyon fontos momentum.

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás, kft alapítás, bt alapítás a weboldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani más  cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, cég eladás-átruházás, cégforma váltás, átalakulás, végelszámolás-cégmegszüntetés) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014, cég alapítása Budapesten, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése