Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Kft alapítás: szindikátusi szerződés
2011.8.21 22:48:13


Kft alapítás akár kiemelkedő fontosságú okirata a szindikátusi szerződésKft alapítás előtt, vagy akár mellette párhuzamosan, netán utána bármikor lehetőségünk van kötni un. szindikátusi szerződést. Ez nem kötelező elem, csupán választható opciója, a nagy tőkeerejű, komoly jogi biztosítékokat magának tudni akaró kft alapításon gondolkodóknak.

 

1. A kft alapítás előtt a leendő tagok magát a folyamatot szeretnék előre rögzíteni, precízen, írásban

2. A másik eset pedig a kft alapítás utáni időszakot szabályozza: az együttműködésnek ad keretet.

Szindikátusi szerződést jellegéből adódóan olyan szervezetek kötnek, ahol bonyolult a tulajdonosi struktúra, a működés, finanszírozás, és a társasági jogi keretek nem biztosítanak megfelelő hátteret a biztos későbbi együttműködéshez. Ezért alapvetően elmondható, hogy ilyen szerződést vagy nagy tőkeerejű kft alapítás előtt kötnek, vagy pedig részvénytársaság megalapítása előtt. A magyar jog nem írja egyébként elő szindikátusi megállapodás megkötését, ez csak választható opció. A szindikátusi szerződés jogi keretét nem a társasági jog, hanem a polgári jog, kötelmi jog adja. A szindikátusi szerződés létét a bírósági gyakorlat is elismeri, ilyen a BH 1998/89. sz. döntés.

Röviden, velősen: a szindikátusi szerződésben kft alapítás előtt, vagy kft alapítás után a felek a kötelmi jog erejénél fogva szabályozzák jogaikat, kötelezettségeiket a társaság belső jogviszonyaival összefüggésben, melyek lehetnek akár verseny, vagy munkajogi viszonyok is.

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás, kft alapítás, bt alapítás a weboldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani más  cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, cég eladás-átruházás, cégforma váltás, átalakulás, végelszámolás-cégmegszüntetés) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014, cég alapítása Budapesten, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése